INSCHRIJVEN ZEILLESSEN
DIRECT CONTACT
BEL ONS: +31 (0) 299 652 401

Login
Aanmelden
0
Geen producten gereserveerd.
0
 

Laser 12 tot ..... jaar

 

De Olympische klasse voor de ervaren en vergevorderde zwaardbootzeiler. Je kunt de 3 CWO diploma’s zwaardboot 1-mans behalen.

De Laser 1-mans is solozeilen in een super snelle boot. Om ervoor te zorgen dat de Laser voor veel mensen bereikbaar is, zijn er diverse uitrustingen en zeiloppervlakte. Wij varen met de Laser radiaal 5,7m2 en en de kleinere uitvoering 4,7m2. Indien je al vergevorderd bent kunnen we ook een standaard zeil verzorgen. De Laser 4.7 is de ideale overstap na je CWO III jeugdzeilen. De Laser radiaal is geschikt voor volwassenen en jeugd tot 72 kg en in bezit van minimaal CWO II zwaardboot. De Laser standaard is het meest geschikt als je zwaarder bent dan 80 kg en in bezit van minimaal CWO II zwaardboot. De Laser reageert zeer direct op alle bewegingen, de plaats waar je zit en hoe je in de voetbanden hangt. Jij bent als schipper degene die bepaalt hoe succesvol je bent in de Laser.

Je leert de samenhang tussen jouw gewicht (verplaatsing), de zeilstanden en het sturen te verfijnen o.a. door het oefenen van de roloverstag en rolgijp. Daarnaast wordt je getraind, mede vanuit veiligheidsoverwegingen, in het omslaan en rechttrekken van de boot en in de basis van het wedstrijdzeilen. Vaar je graag in je eentje, houd je van snelheid en wil je nummer één zijn? Ga dan Laserzeilen en ontdek de spectaculaire kant van zeilen.

Is het zeilen in de Laser 1-mans je eerste kennismaking met het zwaardbootzeilen? Dan zal de instructeur je eerst laten varen in de veel stabielere RS Quba Sport, totdat je de basis in de zwaardboot redelijk onder de knie hebt. Dat voorkomt veel ergernis bij jezelf, want je raakt anders snel uitgeput door het vele omslaan. Bovendien heeft het materiaal hiervan veel te lijden. Zodra de instructeur het verantwoord vindt, kun je overstappen op de Laser.

Deze boot huren

Zeilles in deze boot