INSCHRIJVEN ZEILLESSEN
DIRECT CONTACT
BEL ONS: +31 (0) 299 652 401

Login
Aanmelden
0
Geen producten gereserveerd.
0
 

Optimist 6 tot 12 jaar

 

Beginner & Gevorderd; je gaat voor 3 CWO diploma’s jeugdzeilen 1-mans.

Altijd al kapitein willen zijn van je eigen boot? Varen in een boot die je zelf mag besturen? Ontdek hoe leuk en uitdagend dat is. Wil je de eerste keer nog niet alleen naar de zeilschool komen, neem dan gezellig iemand uit je vriendengroep mee of kom met je broer of zusje. Kom je alleen, dan is onze ervaring dat je al snel nieuwe vriendjes maakt!
Een leuke en gediplomeerde instructeur begeleidt een groepje van maximaal 6 Optimisten. Er wordt les gegeven vanaf een drijvend vlot die met optimisten en kinderen vanuit de haven naar de Gouwzee vaart en daar een leuk plekje kiest om te zeilen. Op het vlot zitten maximaal twee groepen. In de zomerweken hebben we vaak nog meer groepen die vanaf een ander vlot les krijgen. Dit betekend dat er vaak meerdere groepen tegelijk op het water zijn en dus ook meerdere instructeurs. Zo kunnen we de groepen prima op leeftijd en ervaring indelen.

Een Optimist kan uitstekend zeilen en is door zijn vorm verbazend stabiel. Het is de ideale 1-mans jeugdboot om in te beginnen en om nog jaren in door te varen. Optimisten hebben een spriettuig, een zeiloppervlakte van 3,5 m2 en zijn 2,30 m lang x 1,15 m breed. 

De eerste les begin je met z’n tweeën in de boot en doen we een peddel race. Hierdoor leer je gelijk sturen met het roer en te balanceren in je boot. Zodra je wat vertrouwd raakt ga je, als jij er aan toe bent, alleen varen. Hierna volgen de zeilstanden, hangtechnieken en uiteraard het sturen met de joystick(helmstokverlenger). Indien het te hard waait zoeken we een beschutte plek op bij het Hemmeland, Piratenmeer of gaan door de sluis. Er kan dus eigenlijk altijd gevaren worden.  Je draagt de hele tijd, ook op de wal, een veilig reddingsvest van de zeilschool.

Deze boot huren

Zeilles in deze boot