INSCHRIJVEN ZEILLESSEN
DIRECT CONTACT
BEL ONS: +31 (0) 299 652 401

Login
Aanmelden
0
Geen producten gereserveerd.
0
 

RS Aero 14 tot ..... jaar

 

Voor de gevorderde zwaardboot zeiler. Je kunt de 3 CWO diploma’s zwaardboot 1-mans behalen.

De RS Aero is het product van 3 jaar ontwerp , ontwikkeling en testen van rompen en tuigages. Het resultaat is de beste boot in zijn soort! De RS Aero is in 2015 op de HISWA uitgeroepen tot "Product van het jaar". Ultra licht gewicht en gemakkelijk te hanteren. Met 30kg weegt de RS Aero nog minder als een optimist. Wij hebben ervoor gekozen om de RS Aero 5 en 7 te voeren.

De RS Aero 5 is de ideale overstap na je CWO III jeugdzeilen. De RS Aero 7 is geschikt voor volwassenen en jeugd tot 72 kg en in bezit van minimaal CWO II zwaardboot. De RS Aero is veel lichter dan de Laser en reageert daardoor nog directer op alle bewegingen, de plaats waar je zit en hoe je in de voetbanden hangt. Elke kleine misstap of inschattings fout wordt direct afgestraft. Een boot dus voor de ver gevorderde zwaardboot zeiler!

Je leert de samenhang tussen jouw gewicht (verplaatsing), de zeilstanden en het sturen te verfijnen. Daarnaast wordt je getraind, mede vanuit veiligheidsoverwegingen, in het omslaan en rechttrekken van de boot en in de basis van het wedstrijdzeilen. Vaar je graag in je eentje, houd je van snelheid en wil je nummer één zijn? Stap dan in de RS Aero en ontdek de nieuwe generatie zwaardboot.

Is het zeilen in de RS Aero je eerste kennismaking met het zwaardbootzeilen? Dan zal de instructeur je eerst laten varen in de veel stabielere RS Quba Sport, totdat je de basis in de zwaardboot redelijk onder de knie hebt. Dat voorkomt veel ergernis bij jezelf, want je raakt anders snel uitgeput door het vele omslaan. Bovendien heeft het materiaal hiervan veel te lijden. Zodra de instructeur het verantwoord vindt, kun je overstappen op de RS Aero.

Deze boot huren

Zeilles in deze boot